İstanbul’da belediyeler deprem bölgesine yardıma devam ediyor
İstanbul’da belediyeler, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgeye yardımları sürdürüyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) deprem felaketini yaşayan Hatay ve çevresinde hizmet vermek üzere yola çıktığı Orhangazi ve Osmangazi gemileri İskenderun Limanı’na ulaştı.
Osmangazi gemisi tahliye edilmek isteyen depremzedeleri alıp limandan ayrılırken, Orhangazi gemisi ilk misafirlerini ağırlamaya başladı. Barınma, sağlık, rehabilitasyon ve kreş gibi hizmetlerin verildiği geminin ilk konukları 35 günlük Gülsüm ve Göktuğ bebekleri oldu.
Üsküdar Belediyesi’nden portatif aşevi
Üsküdar Belediyesi sorumluluk alanı olan İskenderun’da seyyar aşevi kurarken bölgede büyük bir ihtiyaç olan seyyar tuvalet üretimi için harekete geçti. Selimiye’deki Atık Yönetim Merkezi’nde özel bir alan oluşturuldu. Çalışmalar kapsamında ilk etapta 100 adet seyyar klozet ve lavabo üretilerek İskenderun’a teslim edilmek üzere yola çıktı.
İstanbul’a gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için belediye tarafından açılan “Sosyete Pazarı”nda; Anne ve çocuklar için her türlü kullanılmamış giysi, kişisel temizlik ürünleri, çeşitli gıda malzemeleri ve özel eşyalar bulunmaktadır.
Beyoğlu Belediyesi’nden 3 erzak dağıtım merkezi
Beyoğlu Belediyesi, gönderdiği 80 tır yardımın yanı sıra aşevi, 2 seyyar mutfak, günde 5 bin ekmeğin pişirildiği fırın ve 10 bin depremzedeye sıcak yemek sunulan 3 yemek dağıtım merkezi kurdu. Ekipler ayrıca 150 konteyner ev yapmak için çalışmalara başladı.
Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, 2 komutan yardımcısı, 5 birim yöneticisi ve ortada arama kurtarma, sağlık ve takviye gruplarından oluşan 100 kişilik ekiple sarsıntı bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.
???????- Sultangazi Belediyesi ihtiyaçlar için merkez oluşturdu
İlk günden bu yana afet bölgelerine 75 TIR’a can malzemesi, 37 tır, iş makinesi ve portatif aşevi ulaştıran Sultangazi Belediyesi, bu kez Özdemir Bayraktar Gençlik ve Kültür Merkezi’nde afet ihtiyaçlarını giderebileceği merkez oluşturdu. kurbanlar.
Sultangazi’ye deprem bölgelerinden yakınlarını ziyarete gelenler, çamaşır, mont, palto, bebek bezi, bot, ayakkabı, battaniye, yorgan ve hijyen malzemeleri gibi birçok ihtiyacını bu merkezden ücretsiz olarak alma imkanı buluyor.
Kağıthane Belediyesi’nden bölgeye 75 tır yardım
Sarsıntı bölgesindeki çalışmalara Kağıthane Belediyesi 75 tır yardım malzemesi, 44 iş makinesi, 20 jeneratör, 4 mobil fırın ve istekli ekiplerle katıldı.
Eyüpsultan Belediyesi, afetzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için deprem bölgesine 33 adet yardım TIR’ı gönderdi. Ayrıca deprem bölgesinden Eyüpsultan’a gelen ve burada ikamet eden yakınları ile birlikte yerleşen 78 aileye giyecek, gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulunuldu.
Ümraniye Belediyesi bugüne kadar 180 bin erkek, kadın, çocuk, bebek kıyafeti, 65 bin battaniye, 400 uyku tulumu, bin yastık, 30 bin hijyen seti, 54 bin gıda kolisi, 8 bin ısıtıcı ve 7 bin içeceği deprem bölgesine ulaştırdı. .
Avcılar Belediyesi Hatay’a lojistik merkez kurdu. Sarsıntı alanına yardım tırları, iş makineleri, kamyon ve vinçler sevk edildi.
Avcılar Belediyesi Lojistik Merkezi’nde toplanan yardımlar afet bölgesine ulaştırılırken, 5 bölgede kurulan aşevlerinde 3 öğün sıcak yemek dağıtılıyor.
Ataşehir Belediyesi Antakya’da aşevi kurdu
Ataşehir Belediyesi deprem bölgesine 80 tır yardım gönderirken Antakya’da aşevi kurdu. Aşevlerinde her gün yaklaşık 2 bin depremzedeye yemek veriliyor. Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta kurulacak aşevlerinde toplam 10 bin afetzedeye sıcak yemek ikramı yapılacak.
Maltepe Belediyesi bölgeye 67 tır ile yardım malzemesi gönderirken, afet bölgesinden getirilen 100 aileye gıda, giyecek ve mobilya yardımında bulundu.
Beylikdüzü Belediyesi Hatay’a 39 motosiklet göndererek ulaşılamayan bölgelere de gıda ve hijyen malzemesi gönderdi. Belediye, Beylikdüzü Kaymakamlığı ile Hatay’da çadırkent kurdu.
Büyükçekmece Belediyesi Arama Kurtarma Grubu deprem bölgesinde yaptığı çalışmalarda enkaz altında kalan 14 kişiyi kurtardı.