Ekonomi

Infosys CEO’su içeriden öğrenenlerin ticareti davasında 30.000 dolar ödedi

Infosys İcra Kurulu Başkanı Salil Parekh, içeriden öğrenenlerin ticaretini önlemeye yönelik yetersiz iç kontrol suçlamaları nedeniyle 2,5 milyon rupi (yaklaşık 30.000 $) ödeyerek iddiaları çözdü. Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEBI), ülkenin en büyük ikinci BT hizmetleri ihracatçısı olan Infosys’in Amerikan finans şirketi Vanguard için bulut tabanlı bir kayıt tutma platformu sağlamak üzere sözleşme imzaladığı 2020 tarihli bir anlaşmayla ilgili olarak suçlamalarda bulundu.

SEBI, Infosys’in 2020’deki anlaşmayı kamuya açıkladığını ancak Parekh’e yönelik suçlamalara yol açan bazı yayınlanmamış fiyata duyarlı bilgileri (UPSI) tanımadığını belirtti. UPSI’nin spesifik detayları düzenleyici kurum tarafından açıklanmamış olsa da, Infosys’in o dönemdeki iç kontrollerinin bu bilgilere dayalı içeriden bilgi ticaretini önlemek için yeterli olmadığı ima edildi.

Karara yanıt olarak Infosys, UPSI’yi daha iyi tanımlamak ve yönetim kurulu ile denetim komitesinden onay almasını sağlamak için yeni bir iç politika uygulamaya koydu. Ayrıca şirket, yıllık geliriyle karşılaştırmak için toplam sözleşme değerinin ve ortalama yıllık gelirin bir dökümü de dahil olmak üzere sözleşmeleriyle ilgili daha ayrıntılı finansal bilgiler sağlamaya başladı.

InGovern Araştırma Hizmetleri’nin kurucusu Shriram Subramanian, SEBI’nin Infosys CEO’sunu sorumlu tutarak bir emsal oluşturduğunu belirterek kararın önemini yorumladı. Subramanian, bu eylemin tüm şirketleri UPSI’yi uyumluluk sistemleri içinde doğru bir şekilde tanımlamaları ve etiketlemeleri konusunda uyaracağını belirtti.

Anlaşmanın ardından Infosys, kararın finansal veya operasyonel faaliyetlerini etkilemeyeceğini belirtti. Perşembe günü, Infosys’in Hindistan Ulusal Menkul Kıymetler Borsası’ndaki hisseleri, Hindistan hisse senetlerindeki daha geniş çaplı bir rallinin ortasında yaklaşık %2 artışla kapandı. Anlaşma için kullanılan döviz kuru 1$’a 83,5070 Hint rupisi oldu.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu